De keuze van het trouwalbum

Trouwalbums:

Er is een grote keuze aan fotoalbums om uw trouwfoto’s te presenteren. Hieronder volgt een overzicht van alle mogelijkheden.

Traditionele fotoalbums:

Dit zijn albums waarin de foto’s op traditionele manier worden verwerkt. Dus echte albums, met bladen van papier waarop de trouwfoto’s worden geplakt. Er is een grote keuze aan trouwalbums, kleuren papier, kalkbladen en kleuren underlays. De grootste albumleveranciers zijn Verka, Jyden-Juka en Ribblebox. Vroeger werden albums vooral gemaakt van leer en kunstleer. Tegenwoordig worden ook andere materialen gebruikt zoals hout, aluminium, acrylaat en glas.

Naast de keuze van het album is ook de manier van inplakken van belang. Sommige fotografen houden van strak en modern, andere fotografen hebben weer een andere stijl. Sommige fotografen werken graag met groot formaat foto’s, vaak 1 foto per bladzijde. Andere fotografen werken graag met meerdere kleine foto’s per bladzijdes. Grote foto’s zijn duurder dan kleine foto’s. Het aantal en het formaat foto’s heeft een grote invloed op de prijs van de bruidsreportage.

Hieronder een aantal foto’s van trouwalbums van diverse albumleveranciers:

Verka Stockholm

Verka Stockholm

Verka Cordoba

Verka Cordoba

Ribblebox trouwalbum

Ribblebox trouwalbum

Jyen Juka trouwalbum

Jyen Juka trouwalbum

Digitale albums:

Er is een grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Terwijl bij de traditionele albums foto’s worden geplakt op bladen van papier, zijn bij de digitale albums de bladen van papier vervangen door fotopapier of (met een inktjet) bedrukt papier. De bladen van fotopapier zijn foto’s in de maat van het album (bv 35×35 cm of 40×40 cm) die met de ruggen tegen elkaar worden geplakt. Bij bedrukte bladen wordt er meestal papier aan beide zijdes bedrukt.

Prijs/kwaliteit; Doorgaans zijn de bladen op basis van fotopapier kwalitatief beter dan bedrukte papieren bladen (al dan niet voorzien van coating). De prijs is echter ook een stuk hoger. Vaak zie je dat goedkopere fotografen werken met albums met bedrukte papieren bladen, terwijl duurdere fotografen werken met bladen op basis van echt fotopapier.

Er zijn veel verschillende leveranciers van digitale trouwalbums. Sommige digitale trouwalbums worden ingebonden, andere albums zijn losbladig.

Hieronder een aantal voorbeelden van verschillende albums van verschillende leveranciers. Voor de gemiddelde fotograaf is het niet mogelijk om alle fotoalbums te leveren, de keuze is te groot, en elke leverancier heeft weer andere eisen waarop het materiaal moet worden aangeleverd. Verschillende leveranciers gebruiken verschillende softwareprogramma’s om de trouwalbums te ontwerpen. Daarom zal de fotograaf een keuze maken uit het aanbod.

PLM Handy acryl

PLM Handy acryl

PLM Handy trouwalbum

PLM Handy trouwalbum

Photogo gedrukt trouwalbum

Photogo gedrukt trouwalbum

Vakcolor fotoboek

Vakcolor fotoboek

Asuka fotoboek

Asuka fotoboek

Veel succes!

2 Reacties op “De keuze van het trouwalbum

 1. Pingback: Hoe kies ik een fotograaf voor mijn bruiloft « Bruidsfotografie

 2. Names Jyden Juka wil ik hierbij even vermelden dat het nu voor fotografen ook mogelijk is om een handgemaakt, echt lederen Jyden Juka album nu ook digitaal te voorzien van layouts. Met de speciale Jyden Juka trouwalbumsoftware kan iedere bruidsfotograaf nu de meest fraaie albums maken.
  Ieder digitaal album komt in een luxe lederen koffer.
  Voor meer info zie http://www.jyden-juka.nl/digitaal en de tutorials op het weblog http://jydenjuka.posterous.com

  Met vriendelijke groet
  Rob van Keulen
  Jyden Juka klantenservice

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s